20 augustus 2012

Mini Cheesecakes

Gisteren was het Suikerfeest en werden er weer lekkere dingen gemaakt. Het plan was om de witte chocolade met pistache en cranberry's te maken, maar ook bladerdeegpakketjes met banketbakkersroom en mini cheesecakes. De bladerdeegbroodjes gingen niet door want ik had geen melk meer in huis voor de banketbakkersroom. Toen we eenmaal aankwamen bij familie was de chocolade al ver gesmolten en verdween de diepvries in voor een aantal uurtjes.. maar! de mini cheesecakes gingen als warme broodjes over de toonbank! Zeker voor herhaling vatbaar, heerlijke caloriebommen!

Het originele recept heb ik van het marokko.nl forum waar de meest geweldige recepten geplaatst worden met foto's en uitleg. Wat ik helemaal super er aan vind is dat de "auteurs"/recept owners :) zich op het forum begeven dus mocht je een vraag hebben krijg je vaak snel antwoord.

Het recept voor 12 mini cheesecakes:

350 g roomkaas ( monchou )
75 g suiker
2 vanillesuikerzakjes
2 eieren
120 g bastognekoeken
50 g gesmolten ongezouten roomboter
1 blik vlaaivulling kersen

1. Stop je papieren cake vormpjes in een bakblik of gebruik siliconen vormpjes en vet deze in. Verwarm de oven voor op 185 C.
2. Maal de koeken in de keukenmachine. Ondertussen kun je de boter smelten. Voeg de kruimels en de boter met de vanillesuiker in een kom en roer goed totdat de suiker en de boter zijn opgenomen. Maak hiervan de bodempjes in de vormpjes.
3. Mix de eieren, suiker, roomkaas en vanillesuiker. Giet het beslag over de bodempjes voor 2/3 vol.
Bak af in een oven voor 15 à 20 minuten.
4. Laat afkoelen op een rooster en zet een nacht in de koelkast om te rusten. Serveer met kersengelei.


 
 

1 opmerking: