18 maart 2012

Casablanca

Casablanca is niet mijn stad, te vol, te druk, te veel auto's en slechte bewegwijzering waardoor je te lang moet zoeken naar alles. Na een dag zijn we snel  vertrokken.
Het enige wat ik echt de moeite waard vond om te bezoeken was het gigantische  shopping mall, wat schijnbaar de grootste van Afrika is. Midden in de shopping mall staat een gigantisch aquarium. Je kan een kaartje kopen waarna je met een lift door het midden van het aquarium geleid wordt naar de 3e verdieping. Vanuit de lift krijg je de gelegenheid om foto's te maken. ik dacht dat ik hele mooie foto's had gemaakt, maar na nog een keer goed kijken zie je de mensen buiten het aqarium op de verdiepingen staan, erg jamer.

Binnen de mall  zit een klein modern soukje, erg leuk om even te bekijken.
De mall heeft veel mooie winkels met merken zoals Louis vuitton, Gucci en D&G. Naast winkelen kun je er ook heerlijk eten. Er zijn tal van kleine afhaal loketjes, maar ook (fastfood) restaurants.
 

Nadat we de shopping mall hadden bezocht reden we langs de twee na grootste moskee ter wereld; de Hassan II moskee. Die aan de zee gelegen is.
We hebben nog even staan genieten van de hoge golven die tegen de boulevard aansloegen.

na al die bezichtingen kregen we trek en wilde we snel nog winkeltjes bekijken en een hapje eten. We hebben de auto geparkeerd en ook al werkte de betaalautomaat niet, toen we terug kwamen wachtte er een wielklem op ons. Na het betalen van de boete, ongeveer 3 euro konden we weer gaan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten