18 maart 2012

Marrakech

I lovvvvvveeee Marrakech!!!!
Wat een stad, wat een heerlijke vibe hangt er, wat een leuke souk en wat een prachtige kleuren overal!!!! jep ik ben verkocht en ga zeker nog een keer terug!
Marrakech is relatief klein, je vind er makkelijk de weg en in de avond moet je een bezoekje brengen aan het Djemaa el fna plein! Je vind hier slangen bezweerders, acrobaten, locals die verhalen vertellen, mannen verkleed als vrouw die een dansshow/comedie geven, kinderen die je van alles en nog wat willen verkopen en veel gezelligheid!
Vanuit verschillende eettentjes kun je over het hele plein kijken.

Door heel Marrakech vindt je prachtige tuintjes/parkjes zoals op de foto hieronder.

Heerlijk aardbeien minth smoothie @cafe 16 Marrakech
Place du novembre 16 is een plein waar de jet set mensen zich bevinden. Je vind er merk winkels en hippe restaurants. De Mcdonalds op het plein is erg druk bezocht door alle jongeren.
Een bezoek aan de diverse tuinen is zeker de moeite waard. Ik heb de Jardin Majorelle bezocht.Voor 50 dirham koop je een kaartje.


In de tuin vind je een gebouwtje waarin alle schilderijen hangen die Yves saint laurant elk jaar heeft gemaakt. YSL had namelijk een huis in Marrakech waarin hij zich vaak terug trok. De schilderijen zijn kleurrijk en op bijna allemaal staat "Love". In het park vind je een monument voor YSL.


Ik ben helemaal verliefd geworden op de paars/blauwe kleur die gebruikt wordt voor de gebouwtjes in de tuin!
Op Djemaa el fna vind je heel veel standjes waar je s'avonds een lekker (snel) hapje kunt eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten