1 augustus 2012

Pindarotsjes

Geïnspireerd door Rudolph die op 24kitchen pindarotsjes maakte ben ik ook aan de slag gegaan. Zo simpel en zoooo lekker! Het leuke is dat je elk soort chocolade kan gebruiken dat je maar lekker vindt en het is leuk om te serveren bij de thee als je bezoek hebt.

Op www.24kitchen.nl staat de volgende werkwijze beschreven:
Smelt de pure chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Meng de pinda’s door de chocolade en maak er pindarotsjes van op een met bakpapier beklede bakplaat.

Ik heb het nog simpeler gedaan; witte chocolade gesmolten heel even laten afkoelen en daarna meteen de pinda's erdoorheen geroerd en af laten koelen op bakpapier en in de koelkast bewaard.

Heb je 100 gram pinda's dan heb je 200 gram chocolade nodig. Dus altijd de dubbele hoeveelheid chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten