10 februari 2013

Miss Tunisia


Waarschijnlijk is niet iedereen op de hoogte van wat er zich allemaal afspeelt momenteel in Tunesië.  Dat de Arabische lente vorig jaar daar is begonnen is bij meer mensen bekend, maar ook momenteel is het weer erg onrustig. We hebben een paar weken geleden besloten om dit jaar weer naar Tunesië te gaan, maar dan moet het over een tijdje toch echt weer wat stabieler zijn in het land.

Het is jammer dat de focus momenteel ligt op alle het slechte wat zich afspeelt in het land. Terwijl het zoveel moois te bieden heeft en dat zeg ik niet alleen omdat het mijn vaderland is.
Een tante van mijn vader die op het platteland woont en tapijten maakt
Als wij naar Tunesië gaan, gaan we voor een paar weken. Ook al is het vakantie, het is ook familiebezoek en na een tijdje ben je toe aan even iets anders. Met het gezin gaan we dan voor een paar dagen naar Hotel Lido in Nabeul. Het is een vriendelijk hotel, ideaal voor kinderen. Er zijn zwembaden en 50 meter verder stap je de zee in. Wat ik het allerleukste aan dit hotel/resort vind zijn de huisjes die je er kan huren. Elke dag wordt alles schoongemaakt en worden er rozenblaadjes over je bed gestrooid.
Een bungalow op resort Lido verscholen achter bomen 


Als je naar Tunesië op vakantie gaat zorg dan dat je een bezoekje brengt aan Sidi bou said. Deze plek is helemaal in de traditionele kleuren blauw en wit. Sidi bou said is een oude havenstad en heeft een restaurantje van waaruit je over de haven kan kijken, het is even klimmen maar onderweg kom je genoeg lekkers tegen zoals de sfenj, een luchtige oliebol in de vorm van een donut.
Op deze pagina vind je informatie over alle steden en hen bezienswaardigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten