13 februari 2012

Quiche

Heb je ook wel eens dat er nog een half doosje champignons, 1 paprika, 1 ui en een halve prei ligt en je zit te denken wat je weer eens vanavond zal gaan eten ???
Dan is een quiche de ideale oplossing. eigenlijk kun je alles erin gooien en zal het nog smaken.

Ik heb vorige week deze variant gemaakt.

Ingrediënten:
1 Broccoli
4 eieren
1 klein blikje tomatenpuree
1 bakje crème fraîche
half doosje champignons
1 halve prei
1 ui
2 parika's
filodeeg
Geraspte kaas. Ik had oude 48plus

Zo maak je het:
1. Vet een springvorm in met olie of boter en bekleed de vorm met filodeeg.
2. Zet water op om de broccoli even wat zachter in te koken.
3. Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en bak ze even in een koekenpan.
4. Laat alle groenten goed afkoelen en voeg ze samen in een kom. Voeg hieraan het blikje tomatenpuree, de eieren en het bekertje crème fraîche aan toe. Even roeren en alles kan in de vorm.
5. strooi de kaas over de taart en dan kan ie de oven in op (ongeveer) 180 graden voor 45 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen