7 februari 2012

Rijst met champignons

Dit is één van mijn lekkerste recepten en erg makkelijk en snel te maken. Ik heb het niet zelf bedacht overigens, maar van een forum en iets aangepast.

Benodigdheden:
1 kipfilet
1 doosje kastanje champignons
2 uien
1 doosje franse champignonsoep van Honig
en rijst voor het aantal personen waarvoor je het gerecht serveert
Kruiden: paprika pikant, knolfookkruiden, chilikruiden, peper

Zo maak je het:
1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze een beetje met kipkruiden. Bak de filet gaar in olie.
2. Snijd de uien klein en voeg ze bij de kip zodra deze gaar is.
3. Zet het water voor de rijst op en doe de rijst in het water zodra deze kookt.
4. Snijd alle champignons in schijfjes en voeg toe aan de kip en ui wanneer de ui iets glazig is.
 Voeg de kruiden toe. Ik houd van pikant dus gebruik ik pittige kruiden, dit hoeft natuurlijk niet en ook de knoflook kan weg gelaten worden.
5. Zodra alles gaar is giet je de helft van het zakje champignonsoep erbij. Water erbij. De hoeveelheid moet je zelf inschatten soms geven de champignons veel vocht af. Het mengsel moet wel goed vloeibaar zijn, geen kleffe hap. Anders is de smaak veel te sterk en te zout.



Nu goed roeren en nog even op het vuur laten staan. Ondertussen de rijst afgieten en daarna toevoegen aan de saus. Alles even omscheppen zodat het een mooi geheel wordt en opscheppen maar.

Heerlijk! echt waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen