22 september 2012

Tonijnpakketjes

Deze broodjes zijn heel gemakkelijk te maken en zijn altijd een succes op feestjes. Het originele recept heb ik ooit eens van marokko.nl afgehaald.

Je hebt nodig:
1 pak bladerdeeg
1 rode paprika
1 groene paprika
1 heel klein uitje
1 blikje tonijn op olie
1 ei
1 volle hand zwarte olijven
Italiaanse kruiden of oregano
Peper en zout
Paprikapoeder

Zo maak je het:
1. Begin met het laten uitlekken van de tonijn en de olijven. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
2. Snijd ondertussen de ui en de paprika in kleine stukjes en bak in een koekenpan in wat olie.
3. Terwijl de paprika en ui aan het bakken zijn snijd je de olijven in kleine ringen. Wanneer de ui en paprika zacht zijn doe je de tonijn, olijven en kruiden erbij en laat je het nog even verder bakken.
4. Laat het hele mengsel afkoelen en uitlekken in een vergiet en kluts ondertussen een eitje.
5. Pak een plakje bladerdeeg en vul het met het mengsel.
Ik snijd een plakje door midden en snijd 3 kleine sneetjes aan de ene helft, leg vulling op de andere helft en klap het broodje dicht.
6. Bestrijk de broodjes met het geklutste ei en besprenkel met nog wat Italiaanse kruiden.
Nu bakken in de oven voor ongeveer 17 minuten.


Je kan de pakketjes natuurlijk vullen met wat je wil. Lekker wat mais of champignons erbij. Misschien wel de olijven eruit omdat niet iedereen daar van houd. Wat ook leuk is, in plaats van de broodjes met Italiaanse kruiden te bestrooien sesamzaadjes gebruiken.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen